Biografie

Silvia begon al op 10 jarige leeftijd met zingen. Het ging haar heel gemakkelijk af en ze had er als kind al veel plezier in. Door haar docente AMV (Algemene Muzikale Vorming) werd ze, vanwege haar prachtige stem doorverwezen naar een goede zangpedagoge, Elsa Hernàdy – van Bueren. Silvia heeft klassieke zanglessen gevolgd bij mevrouw Hernàdy van 1979 tot 1988.

 

Aangezien Silvia na haar middelbare school aan het conservatorium Zang, lichte muziek wilde gaan studeren, is ze zich daarop gaan voorbereiden bij een leraar in Rotterdam. Vervolgens studeerde zij Zang lichte muziek aan de conservatoria in Maastricht en Arnhem tussen 1989 en 1994. In deze periode heeft zij veel ervaring opgedaan en les gehad van verschillende zangdocenten ( o.a. Janice Lakers, Uli Wewelsiep, Ineke van Doorn en Cornelia van der Horst). Naast het conservatorium, nam Silvia in 1993 extra lessen bij Zangpedagoog George Web in Hilversum. Om verschillende technieken te leren beheersen en weer een andere frisse blik, ervaring, mening te krijgen. Op dit moment heeft ze les bij Marcel Swerissen. Om weer een andere manier van zingen en nieuwe dingen leren en haar stem te verrijken.

 

Silvia zingt graag en juist veel verschillende genres en stijlen omdat ze van al die stijlen houdt en iedere stijl vraagt weer andere kwaliteiten van haar als zangeres. Bovendien wil ze zich niet laten beperken in wat zij wil en kan en hoe ze zich nóg verder kan ontwikkelen in de muziek.

“Zingen is voor mij een uitlaatklep. Ik kan er al mijn emoties inleggen. Zelf vind ik het heel fijn om naar muziek te luisteren die mij raakt. Dat wil ik anderen ook graag geven met mijn muziek”.
Silvia geeft ook zanglessen en workshops (o.a. gaf zij workshops aan jongvolwassenen met een beperking, omdat muziek mensen samenbrengt, een uitlaatklep kan zijn en een goede manier is om met je emoties om te (leren) gaan). Privé zanglessen thuis; Mensen leren met hun stem om te gaan: interpreteren, zuiver zingen, een lied goed overbrengen op je publiek, verschillende stijlen leren kennen, timing, tekstbeleving, vergroten van het bereik en eventueel theorie.

Silvia heeft in haar carrière met verschillende musici samengewerkt. Zo heeft zij een aantal jaren gezongen in de reggaeband Reality en in verschillende jazz-combo ‘s met o.a. drummer Stefan Drechsler, bassisten Dion Nijland en Lucien Matheeuwsen, pianist Heiko Kulenkampff en drummer Uli Janowitz. Verder gespeeld met pianisten Frans Mathijssen en Lilian Jarad. En met gitarist/saxofonist Günther Matern en vele anderen op de conservatoria Maastricht en Arnhem.

Silvia zingt diverse genres: ze heeft veel Jazz Standards en blues in haar repertoire. Haar grote voorbeelden zijn zangeressen/zangers als:
Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Denise Jannah, Deborah Brown, Chet Baker, Louis Armstrong, Dinah Washington, Dee Dee Bridgewater, Bobby Mc Ferrin, Shirley Horn.
Ze zingt regelmatig ook Popmuziek. Ook daar houdt zij weer van afwisseling.
Haar voorbeelden in de popmuziek zijn vooral: Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Adele, Alain Clark, BLØF en De Dijk. Al luistert ze met veel plezier ook naar allerlei andere soorten popmuziek.

Daarnaast schrijft ze zelf songs en is bezig met opnames van de eerste CD van haar band “Dam(n)!” waarvan de titel is: ”Just in!”.